top of page
een nieuw gezin.jpg
een nieuw gezin.jpg
vzwveerle 49.jpg

Chantal Willems

Voorzitter vzw een nieuw gezin

  • Facebook
  • Twitter Social Icon

Als dochter van Jos Willems, stichter van de vereniging en uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om kinderen centraal te plaatsen in een echtscheiding en in nieuwe relaties .

Vandaar dat ik me graag engageer voor deze vzw , die mensen op weg helpt om dit in juiste banen te leiden

vzwveerle 46-2.jpg

Inge Claus

bestuurder - penningmeester

  • Facebook
  • Twitter Social Icon

“Vanuit mijn 25-jaar ervaring als advocaat in o.m. familiezaken, besef ik hoe belangrijk het is om mensen op correcte wijze te begeleiden in een - voor hen - turbulente levensfase.

Met oog en respect voor de belangen van alle betrokken partijen, maar vooral met de focus op de kinderen.

De visie van de vereniging die het kind centraal zette, sloot perfect aan bij de klemtonen die ik ook steeds in mijn dossiers trachtte/tracht te leggen.

Het enthousiasme van wijlen de heer Jos Willems, die mij als oprichter-voorzitter van de vzw contacteerde n.a.v. één welbepaalde zaak, sloeg meteen over.

vzwveerle 42.jpg

Veerle Lisabeth

bestuurder

  • Facebook
  • Twitter Social Icon

Mijn keuze om zo’n 10 jaar geleden uit de advocatuur te stappen, was vooral gemotiveerd door mijn frustratie over rechtszaken waarin kinderen de dupe werden en mijn diepste wens om kinderen in scheidingen zo centraal mogelijk te stellen.

Intussen ben ik actief als conflictcoach, bemiddelaar en trainer, waarbij ik heel veel met gezinnen in crisis en/of conflict werk.

Ik ondervind  voortdurend welk immens verschil het kan maken voor alle betrokkenen als er naar oplossingen gezocht wordt buiten het strijd model.

Het werken aan goede ouderschapsafspraken, degelijke ouderschapsplannen maakt voor alle betrokkenen een wereld van verschil.

ritanieuw1-238x300.jpg

Rita Hey

bestuurder

  • Facebook
  • Twitter Social Icon

Binnen een conflict blijven kinderen dikwijls met veel vragen zitten en vanuit hun loyaliteit durven zij niet bij (groot)ouders terecht. Na een echtscheiding worden kinderen dikwijls heen en weer geslingerd tussen mama, papa én grootouders en zijn zij de dupe van de conflicten. Kinderen kunnen met grote overtuiging vertellen wat de ene of de andere partij precies wil horen. Maar zij hebben ook een eigen verhaal, we moeten de tijd nemen om dat verhaal te horen. 

Ik vind het belangrijk om te luisteren en met een positieve instelling te kijken wat er mogelijk is en blijft in 'het heden'. Door samen te zitten en te luisteren naar de noden en zorgen van elkaar kan een gerechtelijke procedure vermeden worden en kunnen kinderen en volwassenen elkaar terugvinden in consensus met alle betrokkenen.

Als (groot)moeder 'moeke' van 4 kinderen en 6 kleinkinderen, hoop ik via bemiddeling familiebanden te ondersteunen en te herstellen.

bottom of page