Kindvriendelijk (ge)scheiden
Scheiden door de ogen van je kind
Bij een scheiding en soms tot lang daarna vecht je met je eigen problemen.

Toch hebben je kinderen je dan het hardst nodig. Tracht dus de scheiding ook te bekijken door hun ogen.

Bekijk een scheiding door de ogen van een kind

Filmpje door Yolanda Switten, Kinderpsychologe

www.deboomgaerd.be

Een open brief, ook van jouw kind

Deze brieven werd geschreven door kinderen van gescheiden ouders in naam van de meer dan 15.000 kinderen die jaarlijks de scheiding van hun ouders meemaken. De brief zou ook door jouw kind kunnen geschreven zijn.

Kindvriendelijk scheiden, hoe doe je dat?

Onze brochure die je hier kunt lezen of downloaden geeft je duidelijk aan hoe kinderen tegen de scheiding en het nieuwe gezin aankijken.

Tegelijk wijst ze de weg om er voor te zorgen dat jouw (plus) kinderen zo weinig mogelijk schadelijke gevolgen van 2 grote veranderingen in hun leven ondervinden.

Download de brochure (pdf)
Boek: Aan alle gescheiden ouders

Dit handboek voor gescheiden ouders is helemaal gebaseerd op getuigenissen van kinderen, jongere en oudere.  Op datgene wat zij voelen en beleven reiken professionals middelen aan voor ouders en plusouders om de kinderen  op de beste manier te begeleiden. Bovendien staat het boek vol werkzame tips.

Lees meer over dit boek en bestel
Nog veel meer hierover

Kom je te weten als je even de website van Villa Pinedo bezoekt, een Nederlandse zusterorganisatie die zich specifiek tot doel stelt om ouders te leren kijken door de ogen van hun kind en tegelijk ook een steun voor die kinderen wil zijn.

Bezoek de website van Villa Pinedo